TRIVSELREGLER

BRF ÄNGSÖ -

FARSTA STRAND

VÅRA TRIVSELREGLER


Vänligen läs och respektera


Tider

Arbeten med renovering såsom borrning eller annan verksamhet som innebär höga ljud eller vibrationer får ej utföras före klockan 08 och ej efter klockan 20.


Lättare arbeten som inte genererar samma typ av oväsen, exempelvis tapetsering, målning kan utföras mellan klockan 07 och 22.


Övrig tid bör det vara tyst i huset.


I undantagsfall får fester förekomma i lägenheten under helger. Festen får ej pågå långt inpå småtimmarna och bör ej omfatta högljudd musik eller annan typ av oväsen. En trevlig gest mot sina grannar är att meddela dem en tid innan ni ställer till med fest.


Störningsjour

Föreningen har för närvarande inte någon störningsjour att tillgå. Anser du att du är störd av någon i föreningen ber vi dig därför fylla i ett störningsprotokoll och lämna in till oss i styrelsen. Går givetvis bra att fylla i samma information som efterfrågas i protokollet på ett vanligt vitt papper också.


Husdjur

Hundar ska alltid hållas kopplade när dessa är ute på promenad. Det är inte tillåtet att lämna dem utan uppsikt utomhus. Svarta påsen är givetvis alltid med. Ägaren av husdjur (oavsett sort) är ansvarig för den eventuella skada som husdjuret förorsakar.


Balkonger

Störningar från balkonger har en förmåga att störa eller påverka grannar mer än mycket annat. Vattna ej blommor så att det rinner ner till grannen under dig. Torka ej heller kläder på balkongen om det medför all vatten rinner ner. Mattor får ej piskas på balkongen.


Grillning

Föreningen har upplåtit grillplatser på samtliga gårdar där det är tillåtet att grilla. Läs gärna på Myndigheten för samhällsskydds webbsida DinSäkerhet.se för vidare information om grillning och hantering av brandfarliga ämnen.


Övrigt

Använd sunt förnuft. Ett litet tips på vägen skulle även kunna vara att man tänker på att det är ett bostadsområde där alla ska ha lugn, ro och trivsel.